zondag 18 januari 2009

Omega 3 voor zwangere vrouwen

Pregnancy Nutrition: Omega 3 Rich Foods geeft een duidelijk overzicht over het belang van omega 3 suppletie voor zwangere vrouwen. Ik heb gemerkt dat dit bij weinig zwangere vrouwen bekend is. Vandaar dat ik verschillende wetenswaardigheden op een rijtje zet.
Omega 3 (EPA/DHA) wordt gebruikt om de hersenen en het zenuwstelsel van de vrucht te bouwen. Daarnaast voortkomt het bij de zwangere vrouw zelf hogere bloeddruk tijdens de zwangerschap (CoQ10 helpt hier overigens ook bij), vochtophopingen, postnatale depressie en vermindert de kans op te vroege bevalling.
Een tekort aan omega 3 tijdens de zwangerschap verhoogt het risico op postnatale depressie, het risico van te licht geboren baby's en de kans op te vroeg geboren baby's die met een keizersnee ter wereld moeten worden gebracht.
Kinderen die voldoende omega 3 hebben gekregen tijdens de zwangerschap hebben een kleinere kans om gedragsproblemen te krijgen en om op latere leeftijd borst- of prostaatkanker op te lopen.
Met name tijdens de laatste drie maanden van de zwangerschap is het belangrijk veel omega 3 vetzuren op te nemen (minstens 250mg per dag). Een goede en veilige (geen gifstoffen) omega 3 is WinOmeg3.

Geen opmerkingen: