zondag 8 april 2018

Heeft u nagedacht over de gevolgen van GMO bewerkt voedsel?

Van sommige ontwikkelingen is het lastig om de gevolgen op langere termijn nu al te doorgronden. In het verleden zagen we dat bij enkele geneesmiddelen, waar pas na enkele jaren de lange-termijneffecten duidelijk werden. Sommige mensen werden zelfs gehandicapt. Hoe zit het met genetisch modificeren van voedingsstoffen - ook als dit primair voor veevoer is? Er zitten zeker op korte termijn positieve effecten aan, zoals een grotere weerstand tegen ziekten of ongedierte, betere mogelijkheden om ze te telen, hogere opbrengst - maar wat is het effect in de voedselketen, inclusief die van de mens, op langere termijn? Wat is er beschikbaar aan onderzoek op dat gebied?
Beyuna heeft onderzoek laten houden onder 1000 mensen in Nederland en daaruit blijkt dat 50% van de bevolking verwacht dat er schadelijke gevolgen kunnen zijn van genetisch gemodificeerde voedingsstoffen. En dat de verwachting is dat hierover informatie moet komen.
Als u dit onderwerp interessant vindt, dan orgniseert Beyuna op 21 april 2018 in Garderen het GMO Seminar door Jeffrey M. Smith, directeur van het Institute for Responsible Technology (IRT), een toonaangevende bron van gezondheidsinformatie over GMO's voor consumenten, beleidsmakers en professionals in de gezondheidszorg.



Wilt u bij dit GMO seminar aanwezig zijn? Meer informatie en aanmelding voor het GMO seminar.

Geen opmerkingen: