woensdag 21 juli 2010

Van mobiele telefoon tot Porsche zonder geld

Wie kent niet het spelletje waarbij je met een ei langs de deuren gaat om het te ruilen met iets van meer waarde? Een Amerikaanse jongen deed dat en startte met een gratis mobieltje, dat hij via Craigslist ruilde voor een duurder type. En zo ging hij verder tot hij nu een Porsche Boxter heeft. Volgende item wordt een Cadillac Escalade.

Olympisch park wordt amusements-dieptepunt

De architectuur van het Vogelnestje en het zwembad werd geroemd, maar na een paar jaar blijkt het tegen te vallen: China heeft het Olympisch terrein tot bitter slecht pretpark verbouwd. Verkeerd thema, niet opgeruimd, kortom: het slaat de plank mis. Eens zien hoe dat over een paar jaar eruit ziet. Jammer, als je de foto's zo ziet: een hoogtepunt wordt zo een wat troosteloos gebeuren.

Merkkleding geeft vrouwen zelfvertrouwen

Over vrouwen en kleding zijn al hele boekenkasten volgeschreven maar onderzoek heeft aangetoond dat merkkleding vrouwen meer zelfvertrouwen geeft. Ze waren in staat problemen beter op te lossen. Is het dan een verrassing dat het dragen van merkkleding dan leidt tot een betere score? Ik denk daarom dat het shoppen voor vrouwen meer is dan tijdverdrijf of een sociaal iets. Het is daadwerkelijk werken aan zelfvertrouwen, aan het goed voelen!

donderdag 15 juli 2010

Koopkracht ondernemer gekelderd

Ondernemers betalen het gelag van de crisis omdat zij geen CAO hebben waaruit de medewerkers een voordeel halen doordat die meerdere jaren lopen. De koopkracht van de ondernemer daalt dus, terwijl die van de werknemers stijgt. En alle lasten en belastingen gaan natuurlijk ook gewoon omhoog. Jammer bedankt? Er zijn manieren van ondernemen waarbij de ondernemer kan samenwerken met een grote groep en daarover kan verdienen zonder de lasten van het ondernemerschap te hebben. Het is zelfs te combineren met de business, zou u die aan het hart gaan. Gewoon. Slim ondernemen. Meer weten?