maandag 31 mei 2010

Thuisbezorgen en gemakkelijk mobiel betalen

Het gemak dient de mens. Na online bestellen moet het nu via de telefoon kunnen, al dan niet via een aparte app. Bij het online mobiel betalen ligt de bottleneck omdat juist dit onderdeel lastig blijkt te kunnen worden waargemaakt. Voor organisaties als Justeat en Thuisbezorgd.nl hoeft dat niet zo spannend te zijn, omdat daarbij ook aan de deur betalen mogelijk is. En dat kan cash of een mobiel pinapparaat. Een reis boeken of iets electronisch - of een e-book - is wel lastiger aan te schaffen! Daar moet nog aan gewerkt worden wil het gemak de mens gaan dienen.

Twitter passeert de grens van 15 miljard tweets

Een leuke mijlpaal voor Twitter: maar liefst 15 miljard miniberichten zijn er de afgelopen jaren geplaatst. Verdere groei moet natuurlijk mogelijk zijn maar daarvoor zal nog moeten gewerkt. De laatste tijd is bijvoorbeeld vaak te zien dat de grenzen van de capaciteit worden bereikt - komt dat ook door de grotere Nederlandse interactiviteit en gebabbel met elkaar? In andere landen lijkt dat minder te gebeuren.

Belgische zakenkranten vragen geld voor website

Belgische zakenkranten vragen geld voor website door mensen toegang te geven als ze abonnee zijn of maximaal 15 artikelen per maand te laten lezen. Het idee erachter is goed, namelijk een kleinere afhamelijkheid van advertentie-inkomsten. Interne doelstellingen zullen dan wel moeten afstappen van aantallen pageviews omdat hier een drempel wordt opgeworpen. Bovendien moet de informatie echt premium zijn.

vrijdag 28 mei 2010

Betere stranden in UK

In Engeland is de kwaliteit van de stranden verbeterd. Maar liefst 33 stranden meer dan vorig jaar kregen het predikaat excellent, het totaal staat op 421 van 769. Hoewel gestegen is het minder dan de 505 stranden met deze betiteling in 2006. De zware regenval met daardoor meer vervuild water wordt gezien als de oorzaak van de daling. In 2015 worden de EU eisen strenger zodat het dan moeilijker wordt een hogere score te halen.

Kinderen minder fit dan 30 jaar geleden

Okay, dit bericht zie je vandaag op meerdere plaatsen maar toch... kinderen hebben meer beweging nodig om blessures en verwondingen met sport te voorkomen. Op basisscholen moet dit meer aandacht krijgen. Gemeten in een onderzoek zijn kracht, snelheid, lenigheid en coördinatie bij 2500 kinderen tussen 10 en 12 jaar oud. Er is niet gekeken naar voeding, maar ook bij kinderen die geen overgewicht toonden waren de resultaten teruggelopen.

Eenvoudige tips een webwinkel te verbeteren

Wie zelf een online shop runt, is vaak druk bezig de eigen processen goed te regelen. Daardoor kan het zicht verloren raken op hoe de klant de shop kan ervaren. Soms is het eenvoudig op te lossen. Bizz heeft een top 10 webwinkelergernissen verzameld met manieren om deze op te lossen.

Nu heb je een iPad, hoe draag je 'm?

Ik geloof dat ik de tweede dag na de lancering in de VS al een bericht op Internet zag over een iPad die de vlucht in de handbagage niet had overleefd. Het bewaren en vervoeren van de iPad is een challenge door het grote, open scherm dat niet wordt beschermd door de 'hull'. Een creatieve oplossing is er een soort van kledingstuk van te maken, waarin het apparaat kan worden gestoken.

woensdag 26 mei 2010

Ondernemers industrie optimistisch, dienstverlening niet

Volgens het CBS zijn ondernemers in de industrie weer optimistisch. De voorraadpositie is in hun ogen beter en de orderpositie werd ook groter. De waarde van de orders nam toe in de vorige maand. In de zakelijke dienstverlening waren de ondernemers echter minder enthousiast. Ze verwachtten niet zo zeer dan de omzet de komende maanden zou stijgen maar waren redelijk positief over de groei van het personeelsbestand. De uitzendbranche was goed gemutst, zij lieten optimistische geluiden horen over de ontwikkeling van de omzetten. Zij profiteren ervan dat bedrijven in eerste instantie flexibeler personeel aantrekken.

EU wil eenheid waarmaken bij supplementen

Een workshop moet volgende maand meer eenheid brengen in de regels voor supplementen in Europa. Hoewel op verschillende gebieden harmonisatie wordt bereikt in de EU, is op dit gebied de eenheid ver te zoeken. Nog altijd hanteren verschillende landen eigen eisen wat het lastig maakt producten in een keer in de hele EU op de markt te brengen. Het maximale aantal deelnemers aan de workshop is 25. Het zal niet verrassen dat dit aantal is bereikt.

Gezonder hart door pistaccio's

Het eten van pistaccio-noten is gezond volgens een onderzoek van de Pennsylvania State University, dat in de Journal of Nutrition is gepubliceerd. In het bloed werden meer anti-oxidanten gevonden en minder LDL-cholestorol (het slechte cholestorol) dan bij mensen die de groene nootjes niet aten. Hiermee lijkt ook te worden onderschreven dat het eten van noten positief bijdraagt aan de gezondheid.

Minder klachten door meer groeten en fruit

Spaans onderzoek heeft uitgewezen dat fruit en groenten een positief effect hebben op chronische ziekten en mogelijke ontstekingen. Daarom zouden vijf porties moeten worden genomen. Het onderzoek omvatte 142.605 mannen en 335.873 vrouwen die gedurende 9 jaar werden gevolgd. Mensen met een hogere groenten- en fruitconsumptie hadden minder infectie-markers in de witte bloedcellen. Het onderzoek onderschrijft het advies om minstens vijf porties groeten en fruit per dag te eten.

Stemwijzer voor ondernemers

Aan de vloed aan stemwijzers is nu ook een stemwijzer voor ondernemers ontwikkeld door MKB Nederland. In totaal 28 vragen leiden de respondenten naar een passend stemadvies. Een andere manier van stemadvies is Brandvoting, waarvan op Twitter het 'gerucht' gaat dat die door de VVD wordt gesponsord. Iemand had namelijk zelfs met heel linkse antwoorden een VVD advies gekregen.

Wordt de iPad de redder van automotive?

In de VS heeft de iPad natuurlijk al verschillende zakelijke toepassingen. Mercedes-Benz dealers gebruiken iPads voor de verkoop en lease van auto's. Daardoor is bijvoorbeeld het klantcontact beter. Ook kunnen de dealers bij teruggave van huurauto's de eindstaat effectiever handlen. Ze hoeven namelijk niet meer de eventuele schades op papier in te voeren en daarna nog eens in de computer over te nemen. Waardoor de service gemakkelijker gaat.