woensdag 17 februari 2010

17 Companies We Love

Zeventien Amerikaanse kleine bedrijven die Entrepreneur.com een goed hart toedraagt. Een erg leuk overzicht van ondernemers die er met een eigen stempel op een goede manier naar kijken: ondernemen. De stap naar ondernemen hoeft niet groot te zijn en deze inzichten geven wellicht een inspiratie.

dinsdag 16 februari 2010

VW geeft 100.000 medewerkers baangarantie

Een boude beslissing van de VW-top: een baangarantie voor 100.000 medewerkers in deze tijd waarin het bedrijf het toch al niet gemakkelijk heeft. De Duitse vakbonden staan duidelijk steviger in de schoenen dan de Nederlandse. Hoewel, afhankelijk van de marktontwikkelingen kan dit tot 2014 natuurlijk ook een molensteen worden die uiteindelijk het hele bedrijf in de problemen gaat brengen.

vrijdag 12 februari 2010

Lokaal tekort aan vitaminen natuurlijk selectieproces

Een tekort aan essentiƫle micro-voedingsstoffen in een essentieel deel van het lichaam kan worden opgeheven door deze van een andere plaats weg te halen. Dat kan echter ouderdomsziekten als kanker, diabetes, hart- en vaatziekten verklaren. Essentiƫle processen kunnen dan ondanks een tekort wel doorgang vinden. Dat is een theorie van een gerenommeerde onderzoeker op dit gebied. Hij denkt op deze manier ziekten te verklaren die rechtstreeks te maken hebben met voeding en de werking van het lichaam hierop te ontrafelen. Dergelijke ziekten kunnen worden voorkomen door ervoor te zorgen dat deze sporenelementen en vitaminen voldoende in de voeding zitten. In deze tijd betekent dat vooral: aanvullen. Want veel mensen komen voedingsstoffen tekort.

donderdag 11 februari 2010

Conjunctuurbeeld is nauwelijks veranderd

Het CBS heeft er weer eens over gerekend. En het is nog steeds kommer en kwel, oftewel onder hun langjarig gemiddelde. De economie kromp in het derde kwartaal van 2009 met 3,7%, minder dan de eerste twee kwartalen van het vorige jaar. Het consumentenvertrouwen verbeterde in januari zeer licht maar de waarde die eruit komt kan in twee weken tijd een elfstedentocht door laten gaan (-10). De productie in de industrie steeg met een procentpunt in vergelijking met december 2008 en gemiddeld waren er 425.000 mensen werkloos in de laatste drie maanden van vorig jaar. Het aantal banen was in het derde kwartaal 140.000, eind september 128.000. Over het aantal mensen dat een eigen bedrijf wil beginnen is niets bekend in die cijfers.

Nieuwe bron van visolie: inktvis

In Noorwegen wordt een nieuwe bron voor DHA, een grondstof van visolie, gebruikt: inktvis. Deze vis kan op een 'groenere' manier worden gebruikt voor de productie.