maandag 19 oktober 2009

Business en het goede doel gaan samen

Feeling-healthy.net steunt hetinternationale JCI project 'Nothing but Nets', waarbij deze organisatie wereldwijd geld inzamelt om muskietennetten te kopen voor kinderen in de derde wereld. Deze netten zijn behandeld, waardoor malariamuggen sterven. Het verband met Feeling-healthy.net is duidelijk - ook in andere landen kunnen mensen goede gezondheidsproducten gebruiken. Door de code bednets in de shop van Feeling-healthy.net te gebruiken geeft u bij de bestelling een signaal om een bijdrage te leveren. Deze actie geldt wereldwijd maar loopt via JCI Nederland.

vrijdag 16 oktober 2009

Leuke gedachten over werven in crisistijd

Soms kom je een pareltje tegen. Mijn aandacht werd van de week getrokken door de voorbereidingen voor een nieuwsbrief over werving in crisistijd. Omdat het nogal tegenstrijdig leek, vroeg ik om meer informatie, en het resultaat is beknopt en de moeite van het lezen waard! Nina Zwagerman heeft eer van haar werk. Het is gewoon een net en duidelijk overzicht van verschillende punten die werven van nieuwe medewerkers in deze tijd voor aandacht vergen.

maandag 12 oktober 2009

Miljardairs hebben zes eigenschappen

De 6 geheime eigenschappen van miljardairs op een rijtje. Het is blijkbaar helemaal niet zo moeilijk om miljardair te worden. Gewoon even doen.

Griepprik: eigen gezondheid of bijwerkingen???

Een redelijk aantal zwangere vrouwen staat voor een lastige keuze: wel of geen griepprik? Gynaecologen en verloskundigen verschillen op dat punt van mening. En de betrokkene moet zelf een afweging maken, maar kan/wil zij dat wel? Kan zij het risico inschatten van de gevolgen van de bijwerkingen van het griepvaccin? Ik blijf er de voorkeur aan geven te werken aan het vergroten van de eigen weerstand zodat de kans op griep 'autonoom' verkleind wordt.

zaterdag 10 oktober 2009

Tweede Kamer wil oplossing voor problematiek apotheken

De Tweede Kamer staat open om een oplossing te vinden voor de problematiek van apotheken. Het preferentiebeleid van de verzekeraars kan namelijk averechts werken en uiteindelijk leiden tot hogere kosten en slechtere service. 'Verzekeraars kopen niet in op kwaliteit', is een stelling die donderdag werd gebruikt in de petitie van de KNMP. Ook jongere apothekers lopen het risico om onder hoge schulden het hoofd niet meer boven water te kunnen houden. Met een iets andere blik op de bedrijfsvoering kunnen apothekers hun inkomsten met tonnen of miljoenen per jaar laten stijgen. Waarbij het apotheekdeel overigens alleen maar kan winnen. Meer informatie?

Positief effect omega-3 op diabetici en ouderen

Een cohort-onderzoek in Nederland heeft uitgewezen dat diabetici baat kunnen hebben bij omega-3, volgens the European Journal of Heart Failure vertoont aanwijzingen dat het hartfalen kan voorkomen. Een ander onderzoek toont een reductie van 33% van het risico aan. Bij niet-diabetici kon niet een verschil worden aangetoond. Ook de inname van grotere hoeveelheden leidde niet tot verschillen. Ander onderzoek wijst uit dat omega-3 kan bijdragen aan het voorkomen van slechtziendheid en blind worden bij ouderen (boven de 66 jaar heeft 10% van de ouderen kans dat dit optreedt). Dit naast effecten als vermindering van de kans of verlichten van atherosclerosis en de ziekte van Alzheimer.

woensdag 7 oktober 2009

Sportdrank overbodig? Niet altijd...

Het bericht in De Volkskrant, waar Frans Brouns laat weten dat sportdrank vaak overbodig is, zal enigszins moeten worden genuanceerd. Inderdaad, bij een uitgekiend voedingspatroon hebben sporters al het nodige aan voedingsstoffen binnen. Echter, waar mensen denken gevarieerd en dus goed te eten, blijkt die veronderstelling in onderzoeken niet juist: Nederlanders komen chronisch voedingsstoffen tekort uit het dagelijkse voedsel. Dus ook sporters. Deze tekorten moeten door supplementen worden aangevuld, zeker door sporters. Wel juist is het feit dat veel sportdranken het moeten hebben van suikers. Die nemen op termijn juist energie weg door de opname van het suiker en het kan leiden tot suikerziekte, overgewicht... beter is dus om een suikervrije energiedrank te kiezen die ook mineralen en vitaminen aanvult, bijvoorbeeld WINrgy. Kortom: aanvullen van bouwstoffen voor het lichaam is bij sport gewoon nodig, suikerhoudende sportdranken niet direct.

maandag 5 oktober 2009

Echte ondernemers, die apothekers!

Apothekers noemen zichzelf ondernemers maar houden wel het handje op bij de overheid als het lastiger wordt aan het handje van de pharmaceutische industrie te lopen. En nu willen ze gaan actievoeren. Tip: er is veel te verdienen met preventie (en met het compenseren van negatieve effecten van medicijnen waarover je ook in bijsluiters nauwelijks leest). Heren en dames, bij mijn weten is een apotheker een ondernemer. Pak de handschoen op en ga ondernemen!

zondag 4 oktober 2009

Oplossing voor jetlag piloten

Hoe doen piloten (en ander vliegend personeel) het, reizen tussen tijdzones, heen en terug... het is geen verrassing dat jetlag een issue is voor deze professionals. Echter, dit issue is volgens De Telegraaf een groot probleem. Ook pilotenorganisaties zijn bang dat er ongevallen nodig zijn om vermoeidheid onder piloten de aandacht te geven. Wij hebben goede ervaringen met het overwinnen van vermoeidheid én jetlags met Winrgy, een krachtige suikervrije energiedrank die vitaminen en mineralen aanvult voor uren en die de effecten van jetlag minstens uitstelt - of wegneemt. Voorbeeld: vorig jaar landden we uit de Verenigde Staten, om 08.00 uur in de ochtend. Thuisgekomen (na de koffiers te hebben opgehaald en thuisgebracht) dronken we een glas Winrgy en zijn we de hele dag gewoon verder op pad gegaan. Mijn vrouw kon trainingen geven in Indonesië, direct na te zijn geland na de vlucht uit Nederland en hielp ook zwaar vermoeide trainers in 15 minuten weer op de been. Het grappige is eigenlijk dat Winrgy is ontwikkeld voor piloten. Gewoon gebruiken dus, heren en dames!

vrijdag 2 oktober 2009

Onderzoek: Nederlanders doen weinig tegen dik worden

Ik ben het: de kop heb ik wat uit verband gerukt. Want het onderzoek van Gezondheidsnet zegt niet dat Nederlanders weinig doen tegen dik worden. Wel dat veel mensen in de vakantieperiode door meer en vaker buitenshuis eten, minder regelmaat en dergelijke 1 tot 5kg zijn aangekomen. Een deel raakt dat gedeeltelijk weer kwijt. Een kleiner deel niet. Een van de oorzaken is geldgebrek. En dat vind ik jammer. Het is zelfs mogelijk geld te verdienen en af te vallen, én dat in het leven te integreren. Ook blessures worden als motivatie genoemd en die kun je voorkomen. Wie dat onzin vindt, wil ik graag uitleggen hoe het in elkaar steekt. Stuur me gewoon een mailtje!