maandag 27 april 2009

Recessie-bestendige bedrijfsconcepten

Buying a franchise in a recession gaat in op kenmerken van bedrijven en franchises die minder gevoelig zijn voor de recessie. Denk daarbij aan:
- bedrijven in een markt van artikelen die mensen nodig hebben: denk aan kappers, gezondheid.
- bedrijven in een markt met lage kosten of die goedkopere alternatieven bieden: McDonalds, tweedehands artikelen
- bedrijven met producten en diensten die door derden worden betaald - schadeherstel bijvoorbeeld (door verzekering)
- producten en diensten met een groeiende vraag, door in te haken op demografische ontwikkelingen (bijvoorbeeld oudere mensen, gezondheid, outplacement)
- ontsnappen van het dagelijkse patroon, verwennerijen, games. Wel een gevaar: ook dit kan verminderen
- Kinderen- en dierenservices. Kinderen hebben ontwikkelingen nodig en ook dieren is de verzorging nodig.
Kortom: de recessie hoeft zeker niet negatief te werken, zolang je de goede business kiest. Ons bedrijf voldoet overigens aan verschillende van deze criteria.

zondag 26 april 2009

Paardenmiddel tegen zonne-allergie?

Hoe kan zonneallergie worden voorkomen? Een vraag die in een wakkere krant werd gesteld. Het advies kwam erop neer dat die persoon uit de zon zou moeten blijven. En andere punten die met name te maken hadden met de straling van buiten en contact van de huid. Bij dat advies is de arts echter voorbij gegaan aan de mogelijkheden om deze allergie (en meer) van binnenuit te voorkomen. Ik zou deze persoon in ieder geval adviseren een goed omega 3-product (visolie) te gebruiken. Dit versterkt onder andere de huid en werkt ontstekingsremmend. Uit de lijn van WIN is er verder Elasticity, dat specifiek voor de huid zorgt. Het versterkt onder meer de huid zelf, maar ook nagels (die worden steviger en splijten minder snel) en haren.

donderdag 23 april 2009

Vrouwen zien op tegen de zomer

Vrouwen zien op tegen de zomer en wel om de bekende redenen: lijn, bikini, bruin kleurtje... Gezonder eten alleen is niet een oplossing, met kruiden kun je dat wel een versnelling geven die ervoor zorgt dat je ook qua voeding gewoon in balans kunt blijven. Zeker in combinatie met beweging (trappen lopen, sport... het maakt niet zo veel uit) doet Biolean gewoon zijn werk!

dinsdag 21 april 2009

Zelfstandig ondernemen blijft populair

Meer mensen kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. Een grotere vrijheid en onafhankelijkheid zijn de grootste drivers, volgens de voorzitter van de Kamer van Koophandel Frans Lavooy. Die vrijheid en onafhankelijkheid is tijdens de economische crisis, waarbij ook een baan niet meer volledige zekerheid biedt, iets dat mensen bindt. Direct resultaat (en inkomen) van het eigen ondernemen!

zondag 19 april 2009

Welke sport kiezn mannen?

Er zijn sporten die vaker door mannen worden gekozen dan door vrouwen. Dit zijn wellicht meer energievragende sporten. Het verbaast me alleen dat darten per uur op 640kcal staat vermeld, gelijk aan circuittraining en meer dan basketbal of voetbal. Verbruik wel te verstaan. Is de inname tijdens de sport dan niet meegerekend?

Gaat u uw personeel minder betalen?

Een vraag bij ondernemers met personeel: gaat u uw personeel minder betalen? De werknemers kunnen dan wellicht hun baan behouden... als werknemer zet het je wel te denken: heb je een afspraak gemaakt met een werkgever om diensten te leveren in ruil voor een vergoeding. Die afspraak wordt in nadelige zin gewijzigd door een partij. Overkomt dit u, dan zult u het 'gat' van enkele honderden euro's in willen vullen - en mogelijk meer willen gaan verdienen. Want dat is mogelijk door met uw eigen bedrijf een potentieel te creëren zonder limieten. Hoe? Neem contact met ons op.

woensdag 15 april 2009

Maagverkleiningen: er zijn alternatieven!

Het ziekenhuis in Emmen heeft maagverkleiningen opgeschort na overlijden patiënten. Er schijnen gaatjes in de maagwand gebleven, waardoor de maagsappen organen hebben aangetast. Maagverkleiningen zijn riskant. Wie wil afvallen kan dat doen met beweging, dat met supplementen een extra duwtje in de rug krijgt.

woensdag 8 april 2009

Geen spierpijn na het sporten

Geen spierpijn na het sporten zou met een kop koffie moeten lukken. Doordat de pijnreceptoren worden geblokkeerd voel je wellicht geen spierpijn, maar kun je wel jouw spieren overbelasten. Beter is het een middel te gebruiken dat de spieren voedt en de conditie van het lichaam tijdens sporten op peil houdt en bijdraagt aan herstel. Dat is veel gezonder en veiliger. En Red Bull is in dat opzicht al helemaal geen goede optie: die geeft wellicht een kick in eerste instantie maar vrij snel erna is jouw lichaam leeg. Beter is het de vitaminen en mineralen die je verliest tijdens de inspanning aan te vullen met een verantwoorde energiedrank.

dinsdag 7 april 2009

Spieren van rokers eerder vermoeid - GezondheidsNet

Hoe kun je een open deur intrappen? Doe een onderzoek Spieren van rokers eerder vermoeid. Het beste is om bij sport uiteraard niet te roken - in het algemeen niet natuurlijk - en wil je dan nog meer lucht hebben om langer op topniveau te kunnen sporten, dan kan ik je wel verder helpen.

Wie wil er nog een gratis krant beginnen?

Op een dag tref je op het LinkedIn-profiel onder 'guerilla-marketing' nog de vraag aan hoe je het beste een gratis krant kan beginnen (antwoord: dat moet je écht niet willen) en meer intern komt het nieuws naar buiten dat Reed Business ‘Maarssen’ sluit. Dat maakt de vraag wat de toekomst wordt van de uitgeverijwereld wel spannend. Want dat die gaat veranderen, dat zal zeker zijn!