woensdag 28 januari 2009

Europa houdt vermoeidheid verkeersvliegers in stand

Europa houdt vermoeidheid verkeersvliegers in stand. Kennen de piloten Winrgy niet? De eerste versie was speciaal ontwikkeld voor piloten (door NASA) - en nu is er een beter werkende en suikervrije versie verkrijgbaar. En dit werkt ook goed als je als reiziger een jetlag moet overwinnen of in de auto fit wilt blijven. Want het voorkomt ook dat je achter het stuur in slaap dommelt.

Sla in zakjes slechts twee dagen goed

Verpakte groenten zijn niet de meest voedzame. Dat blijkt wel uit het artikel Sla in zakjes slechts twee dagen goed. Eigenlijk gaat het verder dan de consumentenbond aangeeft: de groenten verliezen kwaliteit terwijl we eigenlijk meer nodig hebben door ons actievere - meer stressvolle - leven. Aanvullen van de voedingsstoffen is dus nodig. Je wordt er echt beter van!

maandag 26 januari 2009

Carrièreverandering geeft kansen

Jort Kelder is op zijn 925-site weer aardig op dreef en verhaalt over mestkevers die op een andere voeding overgaan en hun levenskansen vergroten. De moraal van het verhaal is dat je om verder te komen in het leven (of om te overleven) iets anders moet doen dan je altijd al deed.

zondag 18 januari 2009

Omega 3 voor zwangere vrouwen

Pregnancy Nutrition: Omega 3 Rich Foods geeft een duidelijk overzicht over het belang van omega 3 suppletie voor zwangere vrouwen. Ik heb gemerkt dat dit bij weinig zwangere vrouwen bekend is. Vandaar dat ik verschillende wetenswaardigheden op een rijtje zet.
Omega 3 (EPA/DHA) wordt gebruikt om de hersenen en het zenuwstelsel van de vrucht te bouwen. Daarnaast voortkomt het bij de zwangere vrouw zelf hogere bloeddruk tijdens de zwangerschap (CoQ10 helpt hier overigens ook bij), vochtophopingen, postnatale depressie en vermindert de kans op te vroege bevalling.
Een tekort aan omega 3 tijdens de zwangerschap verhoogt het risico op postnatale depressie, het risico van te licht geboren baby's en de kans op te vroeg geboren baby's die met een keizersnee ter wereld moeten worden gebracht.
Kinderen die voldoende omega 3 hebben gekregen tijdens de zwangerschap hebben een kleinere kans om gedragsproblemen te krijgen en om op latere leeftijd borst- of prostaatkanker op te lopen.
Met name tijdens de laatste drie maanden van de zwangerschap is het belangrijk veel omega 3 vetzuren op te nemen (minstens 250mg per dag). Een goede en veilige (geen gifstoffen) omega 3 is WinOmeg3.

Te veel omega 6 vergroot risico borstkaner

Onderzoek aan de universiteit van Malmö toont aan dat een hoge consumptie van omega 6 vetzuren een grotere kans geeft op borstkanker bij vrouwen in de latere menopauze. De Omega 6 verzuren zijn essentieel, maar we krijgen die normaal al meer dan voldoende binnen, vooral uit plantaardige oliën als zonnebloemolie, soja- en maisolie. Omega 6 is nodig voor de opname van omega 3 maar werkt ook als een stimulator voor ontstekingen. Omega 3 is juist een natuurlijke onstekingsremmer en zit in bijvoorbeeld olijfolie - en in gelcapsules als supplement.

De tijd is goed om echt aan gewicht te werken

Ook jij kan afvallen! - een bericht in De Telegraaf, waarbij duidelijk wordt gezegd dat juist de terugkeer van de gewone routine belangrijk is voor de kansen van succesvol afvallen. En het is zelfs beter als het geleidelijk gaat: een crashdieet zal niet echt helpen. Aanknopingspunten voor gewichtsbeheersing waarmee je nog meer kunt verdienen dan alleen een lager gewicht.

donderdag 15 januari 2009

Werk-fruit: Vervang pot snoep voor mand met fruit

De receptioniste bij een lokaal kantoor van een internationale uitgeverij maakte zich in korte tijd erg geliefd door ervoor te zorgen dat een grote pot met drop altijd gevuld was. Een aantal andere medewerkers op de eerste etage leverden ook hun bijdrage (het lukt me heel aardig hieraan voorbij te gaan). Het voedingscentrum stelt voor om de pot snoep te vervangen door mand met fruit. De werkgevers zouden dit zelfs moeten stimuleren, omdat het gezonder is voor de medewerkers en die beter kunnen werken. Maar ik weet niet of het zo werkt: ik neem mijn mandarijnen, bananen en appeltjes gewoon zelf mee. Dan weet ik tenminste zeker dat daar voldoende van is. En ik gebruik supplementen die me de droppot zonder moeite voorbij laten lopen. Het potje Satieté doet in dat opzicht wonderen.

woensdag 14 januari 2009

Omzet industrie daalt uitzonderlijk

Metaal Magazine meldt dat de metaalsector in het laatste kwartaal van vorig jaar flinke klappen kreeg. In vergelijking met vorig jaar daalde de omzet in november 2008 met 14%! Dat doet pijn. Ook aanverwante industrieën hebben het hard te verduren omdat deze uiteraard zijn gelinkt aan de resultaten en de bestellingen uit de metaal. Blij dat wellness een groeimarkt is die kansen biedt voor ondernemende mensen!

Betrouwbaarder eruit zien met een strak gezicht

Gaat het slecht met de zaak? Pimp je gezicht beschrijft een kliniek die ondernemers er betrouwbaarder uit laat zien door het gezicht strakker te maken. De spieren worden door injecties verlamd en daardoor ziet het gezicht er gladder uit. Ik ben echter niet voor onnodige kunstmatige ingrepen in het lichaam met operatie of chemicaliën. Er zijn meerdere manieren om dat te bereiken. Ten eerste: een vriendelijke uitstraling en een glimlach. Lachen traint ook de juiste spieren in het gezicht. Wil je toch wat doen om sneller zichtbaar resultaat te boeken, dan is het beter om een goede enzyme peel en een activerend gezichtsmasker te gebruiken. Direct resultaat, getrainde gezichtsspieren en een schone huid zijn het resultaat. En zonder injecties.

dinsdag 13 januari 2009

Uurtje-factuurtje wordt moeilijker - wel kansen.

Bouwbedrijven failliet door vorstverlet , Veel ondernemers in zwaar weer, enkele koppen die vandaag de revue passeerden in mijn mailbox. Wie geld voor tijd werkt en zeker in kwetsbare sectoren, heeft het moeilijk en krijgt het moeilijker in de komende tijd. Er zijn alternatieven voor mensen die niet bij de pakken of de zaken neerzitten maar (iets anders) willen aanpakken. Stuur daarvoor een mailtje naar joo...@feeling-healthy.net voor meer informatie. Wij zoeken namelijk naar die mensen!

woensdag 7 januari 2009

Visolie helpt bij ADHD problemen

Onderzoek uit 1995 wijst uit dat een capsule hoog geconcentreerde visolie per dagkan bijdragen aan een betere focus en verminderen van ADHD problemen. Kinderen vertoonden na drie maanden een verbetering in gedrag, lezen en spellen. De arts die het onderzoek doet, dicht aan supplementen van visolie een grote rol toe bij de behandeling van ADHD, omdat je met vis alleen niet voldoende EPA en DHA binnenkrijgt. Een gram essentiële vetbestanddelen per kind per dag lijkt hem optimaal voor kinderen. Meer weten over de zuivere WinOmeg3 visolie?

zondag 4 januari 2009

Huidspecialisten raden supplementen aan

Om de huid bestand te laten zijn tegen de winterse invloeden raden huidspecialisten een afwisselende voeding, beweging en suppletie met onder meer vitaminen en omega-3 aan. Dit is een uitkomst van de Life... supplementend studie die in de Verenigde Staten is gehouden. Tweederde van de huidspecialisten raden er voedingssupplementen aan bij hun patiënten, met als belangrijkste reden gezonder haar, huid en nagels. Vitaminen A, C en E gaan de natuurlijke veroudering tegen terwijl droge, irriterende huid vaak een teken is van een tekort aan omega 3. Hoewel cremes helpen, is de voeding van binnenuit een duurzame manier om het resultaat te bereiken.